Kurser

Förutom privata kurser är jag även ledare på Studiefrämjandet i Trelleborg, där håller jag kurser i fotografering och bildredigering.

Att vara cirkelledare i fotografering började egentligen som en bisyssla i mitt ordinarie jobb i butik. När sedan studiefrämjandet stod med en kurs utan ledare så hoppade jag in och terminen efter startade vi "lär känna din kamera", en kurs som snabbt blev populär och drog deltagare från hela Skåne.

Det unika med kursen är att det går ut på att lära sig sin egen kamera, inte nått generellt som de flesta andra kurser är.

Alla märken och modeller har olika menysystem och knappar, tanken är att du ska gå ifrån och kunna precis den utrustningen du har.

Jag är själv en person som lär mig lättast via praktiska övningar, något jag har med mig i mina kurser. Jag vill inte vara en muntlig bruksanvisning utan försöker göra övningar som gör det lättare att relatera och komma ihåg vad du lärt dig. Ett roligt inslag är när vi leker med vatten och fångar vattendroppar..

Efter Lär känna din kamera blev deltagarna sugna på fortsättning vilket resulterade till "utomhusfotografering". En kurs för de som vill komma ut och prova på vad naturen kan erbjuda. Hundar, fåglar, blommor, vatten och turning torso är en del av vad som erbjuds!

När man samlat på sig en del bilder så vill man redigera i datorn, och vilket program är inte bäst till det? Photoshop såklart!

Studiofotograferingskursen skulle jag själv gått om jag hade varit nybörjare!

Man behöver inte ha planer på att starta ateljé. Det är en workshop där man lär sig om ljussättning och hur olika inställningar på kameran kan förändra en bild. Eftersom vi fotograferar varandra så blir det kanske en trevlig bonus när du får en klockren bild på dig själv.

PRIS:
350kr per timme
Summan delas på antalet deltagare. Max 3 per privatkurs.