Kurser

Kurser för dig som vill lära dig mer om fotografering!
Dessa kurser är färdiga upplägg med blandat innehåll. Du kan kombinera innehållet eller föreslå något eget.

KLICKA HÄR FÖR MER INFORMATION OCH PRISER

För dig som har en SYSTEMKAMERA. Vi fotograferar utomhus: djur (bl.a. hundar och fåglar), natur, människor, närbilder m.m. Vi ställer in kameran på olika sätt och provar både automatiska och manuella inställningar. Du får prova att arbeta med olika ljusinställningar. Vi tar både färg och svartvita bilder. Ta med dig din kamera, ev. extra objektiv och en fika. Glöm inte ladda batterierna. Förkunskaper: lämplig för dig som har gått 'Lär känna din systemkamera'. Krav: kunskap om hur egen kamera fungerar. Tänk på att klä dig efter väder och ta på sköna skor då vi går en del.

Ca: 3-4 timmar

Grundkurs i bildbehandling- Photoshop

Du lär dig retuschera dina foton på ett professionellt sätt. Justera färger och skärpa, ta bort röda ögon, rynkor och andra oönskade delar ur din bild. Gör ett collage med många bilder på samma ark, eller gör en affisch eller ett häftigt vykort. Lägg på effekter som får andra att tappa hakan. Gör dina bilder unika! Du har möjlighet till individuell hjälp efter dina egna önskemål och idéer. - Förkunskaper: datorvana nödvändig - Krav: Ta med din egen bärbara dator till kursen med ett installerat Photoshop Elements program

Individuell tidsåtgång. kan delas upp på flera tillfällen

Kurs i digital bildbehandling. Vi arbetar i programmet Adobe Photoshop Elements PC-miljö.

 

 Fortsättningskursen vänder sig till dig som redan kan grunderna i programmet och nu vill gå vidare. Vi lär oss hantera raw-filer, avancerad redigering av porträtt, teknik för skärpeinställningar och hitta nya verktyg. Vi förbättrar våra bilder med fler specialeffekter och vi går igenom hur man gör en digital signatur, vattenstämpel och lägger på en logga.

Individuell tidsåtgång

 För dig som har en digital SYSTEMKAMERA. Denna kurs är även för dig som har en kompaktkamera med manuella (bländare/slutare) inställningar. I denna grundkurs får du lära dig använda din egen digitala kamera på ett mer kreativt sätt. Du får lära dig manuella lägen som hjälper dig att fånga de där bilderna som du tänker dig men inte får till! Bländare, slutare, programval, ISO, vitbalans m.m. Kursen innehåller mycket praktisk övning. Passar både dig som precis har köpt ny kamera och dig som har haft din kamera ett tag och som redan har fotograferat en del med den.. Varje kamera har unika inställningar, och det är du och kameran som skapar bilden!
 

CA: 3-5 timmar

För dig som har en digital SYSTEMKAMERA. För dig som har gått 'Lär känna din systemkamera grundkurs' eller som känner att du har motsvarande kunskaper. Nu fotograferar vi enbart med manuellt läge där du ställer in både slutare och bländare. Du lär dig hur man använder ljusmätare, olika sorters skärpeinställningar, avancerad blixtinställning, histogram och vi kikar på olika tillbehör. Kursen innehåller praktisk övning och teori. Ta med din kamera, ev. extra objektiv och glöm inte ladda batterierna före kursen.

Ca: 3-4 timmar

För dig som har en digital KOMPAKTKAMERA. I denna grundkurs får du lära dig använda din egen digitala kamera på ett mer kreativt sätt. Vi går igenom inställningar av knappar och funktioner, både automatiska och manuella. Kursen innehåller både teori och praktiska övningar. Du kan göra massor med din lilla kamera! Ta med din kamera och glöm inte ladda batterierna före kursen.

Ca: 1-3 timmar

Denna workshop riktar sig till dig som med enkla medel och knep vill kunna fotografera i en egen studio i hemmamiljö eller på ditt arbete (inriktning på porträtt och produktfotografering). Vi går igenom grundläggande ljussättning för studiofotografering. Det är inget krav att du måste ha en studioutrustning hemma/på ditt arbete.
Efter avslutad kurs har du kännedom och kunskap om hur du arbeta vidare med studiofotografering. Vi går igenom vad olika ljussättningar kan göra med våra motiv och vad kamerans inställningar har för betydelse. Du har goda möjligheter att prova Studiefrämjandets utrustning med egna tankar och idéer. Ta med dig din kamera och glöm inte ladda batterierna. Om du har en extern blixt; ta då gärna med den. Obs! Vi tar porträttbilder på varandra. 

Krav: Din kamera måste ha funktioner för inställning av bländare och slutare. Du bör ha grundläggande kunskap om hur egen kamera fungerar.

Ca: 3-5 timmar